Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бил де Блазио: От 1 юли се надяваме да премахнем ограниченията в Ню Йорк

29 април 2021, 23:15 часа
Реклама

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви днес, че градът се надява да "отвори отново" на 1 юли. Де Блазио не уточни как точно и кога ще бъдат премахнати ограниченията заради пандемията, което всъщност е решение за губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо, с когото той има трудни отношения, пише БГНЕС.

„Готови сме за отварянето на магазини, фирми, офиси, театри, при това с пълна сила“, каза де Блазио пред MSNBC. От своя страна Куомо заяви, че правенето на прогнози е "безотговорно", но се надява, че Голямата ябълка може да успее да излезе от локдауна по-рано. "Ако направим това, което трябва, можем да отворим по-рано", каза той пред репортери. Де Блазио каза, че все още има „работа, която трябва да се свърши“, и че ключът към нормализиране на живота в града ще бъде ваксинирането на всички.

Ню Йорк е под различни ограничения откакто коронавирусът срина града през март миналата година, убивайки около 32 000 души. Около 6,4 милиона дози от ваксината са приложени в Голямата ябълка, според данните на местните здравни власти. Близо 2,4 милиона нюйоркчани от 8,5 милиона са напълно ваксинирани. „Целта е да достигнем 5 милиона напълно ваксиниранидо края на юни”, каза кметът. Очаква се театрите на Бродуей да отворят отново до септември.

Въпреки успешната ваксинационна кампания, по-голямата част от жителите на Ню Йорк продължават да работят от вкъщи, а офисите пустеят.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес