Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американските спецслужби проверяват Мъск за "шегите" за убийството на Байдън и Харис

20 септември 2024, 11:39 часа • 606 прочитания

Спецслужбите на САЩ са започнали проверка на милиардера Илон Мъск след неговото "шеговито" съобщение в социалната мрежа Х за възможни покушения срещу президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници.

На 15 септември, малко след втората стрелба в близост до кандидата за президент Доналд Тръмп, Мъск написа в профила си: "И никой дори не се опитва да убие Байдън/Камала". Коментарът му бе в отговор на въпрос на потребител с името DogeDesigner, който зададе въпроса: "Защо искат да убият Доналд Тръмп?".

По-късно Мъск изтри поста си, пояснявайки, че това е било просто шега, която е останала неразбрана.

Още: "Никой не се опитва да убие Байдън и Харис": Шега на Мъск стигна до американските тайни служби

Той добави, че никой не се е опитал да направи това, което той е казал, и че никой няма и да го направи. И че шегите, оказва се, не били забавни, ако хората не са наясно с контекста.

В отговор на запитване от Bloomberg от спецслужбите са потвърдили, че извършват проверка дали Мъск представлява заплаха за американски държавни служители, по-специално за Байдън и Харис. Изданието отбелязва, че заплахите към президента или вицепрезидента на САЩ са криминално престъпление, което може да доведе до солидна глоба или до пет години затвор.

Още: Кадиров: Мъск ми подари киберкамион, после го изключи дистанционно

Още: "Фашисти": Илон Мъск с категорично обвинение към австралийските власти

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес