Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алек Болдуин се изправя пред съда по обвинение за непредумишлено убийство

08 юли 2024, 12:03 часа • 1884 прочитания

Във вторник, 9 юли, актьорът и продуцент Алек Болдуин ще се изправи пред съда по обвинение в непредумишлено убийство след фаталната стрелба на снимачната площадка на филма "Ръжда, съобщи АФП. Инцидентът от 2021 г. отне живота на операторката Халина Хътчинс, а и до днес актьорът е застрашен от ефективна присъда.

Процесът трябва да продължи около 10 дни в Санта Фе, Ню Мексико. Шейсет и шест годишния актьор го грозят до 18 месеца лишаване от свобода.

Още: Създават риалити шоу за семейството на Алек Болдуин (ВИДЕО)

Повече за фаталната стрелба

Снимка: Getty Images

Както стана ясно от разследванията и делата през годините, Болдуин е насочил към хора на снимачната площадка оръжие, в което е трябвало да има единствено халосни патрони. Оказало се, че пистолетът е бил зареден с бойни патрони и в резултат на това Хътчинс загина, а режисьорът Джоел Соуза беше ранен.

Случаят шокира Холивуд и провокира призиви за забрана на огнестрелни оръжия на снимачните площадки. Оръжейничката Хана Гутиерес-Рийд беше осъдена на 18 месеца затвор през април т.г. Именно тя е поставила боен патрон в пистолета. Прокуратурата изтъкна изключителната небрежност, довела до постоянните пропуски в сигурността по време на снимките, припомня БТА.

Още: Алек Болдуин призна, че е изшмъркал кокаин колкото от "Земята до Сатурн и обратно"

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес