Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зимбабве и Намибия ще убият десетки слонове, за да нахранят гладните

18 септември 2024, 13:47 часа • 591 прочитания

Зимбабве и Намибия обявиха планове да избият стотици диви слонове и други животни, за да нахранят гладуващите жители, пише The Associated Press.

Колко животни ще убият?

Зимбабве заяви в понеделник, че ще позволи убиването на 200 слона, така че тяхното месо да може да бъде разпределено сред нуждаещите се общности, докато в Намибия убиването на повече от 700 диви животни - включително 83 слона - е в ход като част от план, обявен преди три седмици. ОЩЕ: Слонове и зебри: В Намибия разрешиха отстрела на стотици диви животни за храна за бедните

Говорителят на Службата за управление на националните паркове и дивата природа на Зимбабве каза, че ще бъдат издадени разрешителни в нуждаещи се общности за лов на слонове и че агенцията също така ще убие част от общото разпределение на 200 животни. 

Борба за ресурси

Слоновете ще бъдат взети от район, където популацията е станала неустойчива, каза говорителят. Ловът ще се проведе в райони като националния парк Hwange в сухия запад на страната, където има нарастваща конкуренция между хората и дивите животни за храна и вода, тъй като повишаващите се температури правят ресурсите по-оскъдни.

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес