Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Влакова катастрофа в Египет: Два от вагоните са под вода (ВИДЕО)

13 октомври 2024, 16:55 часа • 684 прочитания

Двайсет души бяха ранени в неделя при влакова катастрофа в Египет, след който два от вагоните паднаха в напоителен канал. Новината съобщава Анадолската агенция, позовавайки се на съобщение на египетските власти. 

Подробности за инцидента

Инцидентът е станал, когато един от влаковете се е сблъскал със задната част на друг, който пътувал от Асуан за Кайро в района между Абу Куркас и Миня.

Ударът води до това два вагона от втория влак да дерайлират и да паднат в канала Ибрахимия.

Египетските железници изпратиха аварийно оборудване и кранове на мястото. Впоследствие влакът е бил отделен от дерайлиралите вагони и е възобновил пътуването си към Кайро. ОЩЕ: Загинали и ранени при влакова катастрофа в Чехия (ВИДЕО)

Ранените

Министерството на здравеопазването на Египет съобщи, че инцидентът е станал в неделя сутринта, което е довело до повишена медицинска готовност в близките болници. На мястото на инцидента са изпратени 23 линейки, като първоначалните прегледи показват, че има натъртвания, охлузвания и повърхностни рани. Няма данни за загинали, а лекарите все още преглеждат ранените.

Жп системата в Египет

През последните години Египет работи за подобряване на своята железопътна система, за да предотврати злополуки, като се фокусира върху модернизирането на оборудването, инфраструктурата и обучението на работната сила. Министърът на транспорта Камел ал Уазир отбеляза, че около 2,5 милиона души използват египетските железници дневно. ОЩЕ: Пътнически влак дерайлира в Русия (ВИДЕО И СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес