Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подпалиха парламента на Кения (ВИДЕО)

25 юни 2024, 17:33 часа

Части от парламента на Кения са подпалени на фона на бушуващи протести срещу повишаването на данъците в столицата Найроби. Новината съобщава Анадолската агенция. 

Реклама

Исканията на протестиращите

Протестиращите настояваха законодателите да гласуват против законопроекта, налагащ нови данъци върху страната, в която разочарованието от високите разходи за живот тлее от години, пише  The Associated Press. ОЩЕ: След бой в парламента: Изведоха италиански депутат с инвалидна количка (ВИДЕО)

Гасенето

Офисът на губернатора на Найроби също горя за кратко заедно с парламента. За гасенето на огъня са използвани полицейски водни оръдия. Междувременно един застрелян човек беше увит в кенийско знаме и отнесен.

Депутатите избягаха

Протестиращите, много от които младежи, надхитриха полицията, за да влязат в парламента малко след като законодателите гласуваха за приемането на законопроекта. Депутатите избягаха през тунел, но протестиращите позволиха на опозиционните законодатели, които гласуваха против законопроекта, да излязат от обсадената сграда. ОЩЕ: Румънски депутати се хванаха за гушите в парламента (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес