Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Млада жена се крила в шкаф два дни от "Ал Шабаб"

04 април 2015, 18:44 часа • 8102 прочитания

Девойка, оцеляла по време на нападението на бойци от групировката "Ал Шабаб" срещу университета в кенийския град Гариса, беше спасена два дни след атаката, съобщава БГНЕС.

Деветнадесетгодишната Синтия Чаротич се крила от четвъртък досега в шкаф, като натрупала върху себе си дрехи. Тя не напуснала убежището си и след като състудентите й излезли от скривалищата си по заповед на ислямистите. Не повярвала и веднага, че са й се притекли на помощ, опасявайки се, че спасителите може да се окажат въоръжени нападатели.

Както вече бе съобщено, при нападението на "Ал Шабаб" срещу общежитие на университета в град Гариса бяха убити 147 души и ранени 79. Кенийските сили успяха да освободят 587 студенти, които нападателите взели като заложници. Арестувани бяха пет души по подозрение в съучастие в атаката.

Нападението срещу университета в Гариса, както и други терористични акции в Кения започнаха след като кенийската армия навлезе в края на 2011 г. в Сомалия, за да се бие с терористите от радикалната ислямиста групировка "Ал Шабаб" (Движение на младите муджахедини), тясно свързана с Ал Кайда.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес