Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крал Чарлз засади африканска папрат в Кения (ВИДЕО)

31 октомври 2023, 13:31 часа

Крал Чарлз III е в Кения за четиридневно пътуване, пише ABC News, като уточнява, че това е първото му държавно посещение в страна от Британската общност като монарх.

Реклама

Кралят и кралица Камила кацнаха там късно в понеделник. Кралската двойка беше приета от министър-председателя на кабинета на Кения и външен министър Мусалия Мудавади и британския върховен комисар там Нийл Уигън.

Монархът засади африканска папрат

Във вторник сутринта президентът Уилям Руто беше домакин на церемониално посрещане на Чарлз в Държавната сграда, допълнено с червен килим и салют с 21 оръдия от кенийския флот. По-късно Чарлз засади разсад от африканска папрат на поляната, пише още ABC News. ОЩЕ: Да оцветяваш пророка Мохамед: Изтеглиха училищно помагало в Кения

Забавен инцидент по време на визитата

Официалната церемония по посрещането на кралското семейство бе белязана от малък, по-скоро забавен инцидент, става ясно от видео на  KBC Channel1 News в Twitter. Всъщност става въпрос за войник, който се спъва и пада по време на посещението на крал Чарлз III в Държавната сграда.

Има ли символика в посещението на британския крал в Кения?

Чрез визитата си британският монарх подчертава ангажимента си към организация, която е централна за глобалната сила и престиж на Великобритания след Втората световна война. Това също е посещение, пълно със символика, тъй като майката на Чарлз, покойната кралица Елизабет II, научава, че е станала монарх на Обединеното кралство, докато посещава резерват за дивеч в източноафриканската държава през 1952 г. ОЩЕ: Джо Байдън се срещна с Риши Сунак на Даунинг стрийт (СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес