Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Французи възстановиха черната кутия на разбилия се самолет на Egypt Air

28 юни 2016, 07:50 часа • 678 прочитания

Френските експерти успяха да възстановят черната кутия на разбилия се на 19 май египетски самолет А 320, съобщи египетската разследваща комисия, цитирана от БГНЕС.

По нейни данни в резултат на тестване на електронните чипове е било потвърдено наличието на модула със записите на данните от полета в черната кутия. Специалистите от френското бюро за разследване и анализ на сигурността на гражданската авиация (BEA), където бяха дадени за анализ от Кайро платките с паметите на двете „черни кутии“, ще започнат работа по възстановяване на гласовите записи.

Платките бяха доставени от Кайро в Париж от представители на египетската техническа комисия. След възстановяването на записите, те ще бъдат върнати в Кайро, където в лаборатория на Главното управление за разследване на самолетни катастрофи при египетското министерство на гражданската авиация те ще бъдат анализирани и ще бъде направен опит да бъдат разшифровани. Египетският самолет, извършващ полет от Париж за Кайро изчезна от радарите около 35 минути преди времето, когато трябваше да кацне на международното летище в Кайро. Фрагменти от отломките на самолета и лични вещи бяха открити близо до гръцкия остров Карпатос. На борда на А 320 пътуваха 66 души, като няма оцелели.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес