Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

16 години без храна и течности: Млада етиопка разказва за състоянието си (ВИДЕО)

21 юни 2024, 16:04 часа

Всички знаем, че балансираното хранене е ключът за това да имаме достатъчно енергия и да сме здрави. Поради тази причина е разбираемо масовото учудване от историята на 26-годишната Мулууорк Амбау, която твърди, че не приемала храна или каквито и да било течности през последните 16 години.

Реклама

Етиопката казва, че последното нещо, което е яла, било леща със зеленчуци, когато била на 10 години. Оттогава губи апетита си и не приема нищо повече през устата си. Мулууорк признава, че обича да готви и го прави с удоволствие, тъй като има и малка дъщеричка.

Още: Как е правилно да се пие вода преди и след хранене?

Без храна и без болести

Снимка: Скрийншот/Drew Binsky/YouTube

Етиопката е преминала различни медицински изследвания в Индия, Катар и Дубай, но досега няма логично обяснение за това как така не приема никаква храна и течности, а е в отлично здраве. И все пак, лекарите потвърждават, че в организма на жената няма следи от храна или течности. YouTube влогърът Дрю Бински решава да открие Мулууорк, за да провери как така е все още жива след 16-годишен фастинг.

Пред него младата жена разказва: "Живеех още със семейството си и те ми казаха да закуся и да тръгвам за училище. Аз им казах, че съм яла, но само се преструвах. Бях загубила апетита си към всякаква храна и вода.", споделя етиопката. Тя твърди, че понеже не слага нищо в устата си, съответно не посещава и тоалетната, което е още един странен аспект от цялостната история на жената. Тя влиза в банята, само за да се изкъпе.

Още: Не ги яжте през лятото: 7 храни, които причиняват прекомерно изпотяване

Когато става ясно, че е бременна, на Мулууорк ѝ вливат глюкоза, за да може да подхранва и плода, а след раждането няма никаква кърма, затова храни детето си с адаптирано мляко. Запитана от Дрю Бински според нея как така успява да живее и да е енергична, след като не се храни, жената отговаря, че най-вероятно това е дело на Бог, затова тя ще продължи по същия начин.

Дали историята ѝ е истинска, няма как да знаем, но според британците, отишли на място, за да проверят лъже или не младата етиопка, няма никакви доказателства тя да се храни.

Още: Защо не харесваме някои храни като деца, но като пораснем - вече ги ядем

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес