Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев - гимнастикът на Путин: Не всеки може като Кабаева

04 юни 2024, 12:10 часа • 14918 прочитания
Реклама

"До момента имаше две червени линии, които сдържаха безконтролната ескалация на тази война. С други думи – без тези две линии отиваме на "ядрен армагедон". Това разбрах от поредната полюция на този, който малко над 1,5 млн. българи припознаха за свой президент (не и аз). 1,5 млн. всъщност е "венец" на избирателна активност малко над 40%, а това за избор на държавен глава, който е традиционно най-привлекателен за упражняване на гласуване, си е в тона на познатото в България - от много години сериозно мнозинство българи не гласуват за никого: По конспект: Румен Радев отново рецитира опорките на Путин за Украйна

Защо 60% от можещите не гласуват за никого? Защото не намират за кого – най-честият аргумент. А не намират за кого, защото от предлаганото не можеш да очакваш нищо, освен разочарования - чутовни при това.

Войната в Украйна е война за бъдещето ни

Румен Радев отдавна гради имидж на миротворец и го прави по следната линия – отстъпвайте пред Путин, че ще стане по-лошо. И е прав, но наполовина – ще стане по-лошо, ако отстъпваме.

Защо? Мир в Украйна без гаранции, че ще издържи, не е мир. "Новите реалности" според Путин са чрез такъв мир да бъде узаконено 20% от украинската земя да стане руска. И то не просто да се случи това, след като руската армия я превзе с огромни кръвопролития, а да се случи след като през 1994 година Русия изрично подписва договор, че ще зачита и пази границите на Украйна (включително сега превзетото от армията на Путин), а в замяна Украйна ѝ връща ядреното си оръжие, останало на украинска територия от времето на СССР. Това е Меморандумът от Будапеща: Денят на предателството: Украйна се лиши от най-силното си оръжие срещу Путин – ядреното

По същество и отвъд балалайките за "не на войната" и "световен мир" в случая с Украйна, Радев предлага следното – смирете се, защото Путин има ядрено оръжие, нека си вземе каквото иска. Това е дори по-зле от ядрена война. По-зле е поради една причина – Радев предлага живот в беззаконие.

На Запад, а и на доста вече места на тази планета, хората спазват това, което са подписали като договори. Не разни приказки под сурдинка, половинчати обещания и т.н. - писмени официални договори. Спазва се, защото основен принцип на живота на повечето места на тази планета е всички са равни пред закона. Това е фундамент на обществото и на мира. Законът/договорите пазят не просто по-слабите, ами удържат силните да не мерят кой е по-по-най по възможно най-брутален и унищожителен начин. Допреди 1945 година това е можело и да се размине без тотално унищожение на планетата, но сега има ядрено оръжие.

Путин наруши именно това – мина червената линия, поставена от кристално ясен договор, защото има ядрено оръжие. Той иска да заличи не просто Украйна, а пътят, по който върви, макар и несигурно, човечеството. Пътят е следният – когато има твърдо споразумение (договор, конституция, закон, наредба) нещо да бъде по определен начин, то се спазва. Ако някой е недоволен, търси как да промени споразумението чрез органи, които са създадени за тази цел.

За тръгналите веднага да отварят голяма уста: Не само Путин е такъв и носи вина, че не се случва така и светът още е устроен на принципа на по-силния има право. И САЩ, и Запада правят номера, когато устройва техните интереси – но Путин надхвърли всичко видяно след Втората световна война насам. Така че тези, които му ръкопляскат или му се навеждат, да си помислят добре – редно ли е путинската "алтернатива" да бъде подкрепяна по какъвто и да е начин, след като е дори по-лоша от например американската? Или клакьорите искат да изчакат да изпитат на гърба си "путински мир" - тогава ще е късно, а рубли няма достатъчно за всички, точно както и долари: само избрани понамазват, другите ги смазват: САЩ са виновни: Примерът им за "демокрация" прави светът сбъркан

Липсата на справедливост никога не се разминава без последствия, често много кървави. Затова Путин трябва да е назидание – защото утре такива като него ще тръгнат да правят същото. Си Дзинпин се облизва за Тайван. Аятоласите се бутат да се наложат със сила в Близкия изток. Размине ли му се на Путин, всеки с ядрено оръжие утре ще реши, че може като него.

И тогава в какъв свят ще живеем – завинаги наведени и превъртани в една и съща посока, без шанс, дори минимален, да се изправим? Другарят Радев може и да е съгласен, предвид потенциала му като гимнастик, но си мисля, че мнозинството ще го боли кръста прекалено силно, за да е в ролята на Алина Кабаева ден и нощ. Така че Радев да си стиска пистолетчето за успокоение, по-голямата част от времето му като президент вече мина - след това да го видим колко ще успее и ще бъде подкрепен като партиен лидер, ако му стиска: Радев се прави на Йордан Йовчев, при това по сценарий (СНИМКИ)

Автор: Ивайло Ачев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес