Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щвайнщайгер и компания превърнаха Мондиала в купон

04 юли 2014, 10:28 часа • 12004 прочитания

Националният отбор на Германия обърка всички представи за сухари на това световно първенство. Дисциплинираните, железни и беземоционални немци ще запишат най-якото си световно първенство. Новата ера за разбиване на мита за немската машина започна преди 20 години. Тогава германците си получиха урока от лъвовете на световното в САЩ 1994 г. Загубиха от България и разбраха, че трябва да купонясват край басейните и да не се отделят от жените си и на Мондиал.

На световното в Бразилия има няколко причини, поради които германските национали не са се задръстили от футбол, не спират с купона и играят безупречно.

Още с пристигането си в Бразилия, на 8 юни Швайнщайгер и компания го удариха на купон. Той и Нойер пяха химна на Байя заедно с местните. Нойер излезе на улицата и тръгна да прави трампа на немска фланелка с бразилска. И още тогава стана ясно, че Германия ще има подкрепата на местните запалянковци.

Националите отидоха да купонясват с индианци, който бяха развълнувани от присъствието на Бундестима на тяхна земя, където бе и базата на националния тим.

В знак на уважения индианците направиха презентация на футболистите в базата им, а Клозе получи подарък - дрънкалка и лък със стрели. Още на първата тренировка на Бундестима над 400 местни бяха на стадиона.

И вместо да мислят само за световното германците направиха жест. На 11 юни, ден преди откриването на Мондиала тимът на Льов игра с бразилски деца. И не стадион, а в квартално училище. Така звездните футболисти демонстрираха глобалната си социална ангажираност. И малчуганите ще запомнят, докато са живи, прегръдките, ритането и автографите с германските национали.

Футболистите на Бундестима не страдат от интриги и конспирации. Емоциите си изливаха в социалните мрежи и споделяха успеха с всичките си привърженици. Качваха снимки и постваха позитивни новини.

Дори селфита и снимки с канцлера Меркел се завъртяха във социалните мрежи. Германците танцуваха "Lepo-Lepo". Мауро Тибурсио, учител по танци и приятел на половинката на Швайнщайгер не пропусна да вдигне настроението в тима.

Футболистите нямаше да са германци, ако не обръщаха и достойно количество халби по бразилските плажове. На 27 юни, след лека тренировка сутринта, Клозе, Швайнщайгер и компания се забавляваха на плажа с бира, с хвърчила, заобиколени от децата и съпругите им. А през това време селекционерът Йоаким Льов събираше овации по плажа и разговаряше с фенове.

Преди мача на Германия с Алжир в Порто Алегре Швайнщайгер отиде на разходка с халфа Зе Роберто, с когото са приятели.

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес