Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посрещат Суарес като национален герой, фенове се снимат със захапката му

27 юни 2014, 14:47 часа • 9576 прочитания

Лила Пириз да Роса е плакала цяла нощ и обвини ФИФА, че е изхърлила уругвайския футболист Суарес от Мондиала като куче.

Националът на Уругвай получи наказание за 9 мача с националния тим и 4 месеца изобщо да не стъпва на терена, след като захапа италианския защитник Джорджо Киелини. Освен това трябва да плати и глоба от 100 000 франка.

Пред повече от 500 фенове Лила Пириз да Роса тя държа реч на международното летище в Монтевидео. Хиляди се струпаха пред летището, за да посрещнат и поздравят футболиста. Сред посрещачите бе и един малчуган, който носеше вампирски зъби, съобщава dailymail.

Феновете на Суареш търпеливо го изчакаха и посрещнаха като национален герой, преди той да отпътува към вкъщи - курорта Солимар, около 25 мили от Монтевидео.

Суарес бързо стегна куфарите и само с един от харата от треньорския щаб се сбогува в хотела в Натал, където е отседнал националният тим на Уругвай. Футболистът имаше забрана дори да остане в базата.

Националът на Уругвай има доста противоречива състезателна кариера. През 2010 г. той спечелва прякора Канибала от Аякс след като ухапа до кръв рамото на Отман Бакал от ПСВ Айндховен Тогава уругваецът получи забрана за 7 мача.

В края на сезон 2012-13 той отново е наказан за 10 мача, заради ухапване на ръката на Бранислав Иванович от Челси.

През 2011 г. Суарес получи забрана от осем мача и бе глобен за расистки обиди към френския защитник Патрис Евра в мач срещу Манчестър Юнайтед, след като го нарече негър, седем пъти по време на мача.

След като научи наказанието си в Бразилия Суарес каза: "Истината е, че си е струвало".

Плакатите на Суарес с канибалската захапка се превърнаха в паметници. Фенове застават и се снимат до уругваеца.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес