Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

The New Yorker се гаври с Тръмп: Путин отхвърлил молбата му да изпрати 10 000 руски военни да охраняват Белия дом

09 юни 2020, 11:48 часа • 4209 прочитания

Руският президент Владимир Путин отклонил молбата на американския си колега Доналд Тръмп да предостави 10 хиляди военнослужещи от руската армия за охрана периметъра на сигурност около Белия дом заради протестите, предизвикани от смъртта на Джордж Флойд, съобщи американското издание The New Yorker в публикацията на Енди Боровиц под заглавие Putin Rejects Trump’s Request for Ten Thousand Russian Troops to Guard White House.

Материалът, разбира се, е шеговит - такова нещо не се е случило, но авторът иронизира Тръмп - ето как:

"След като призивът на Тръмп за въвеждане на войска е игнориран от министъра на отбраната Марк Еспер и генерал Марк Мили, Тръмп, както се съобщава, се озъбил и решил да се обади на Володя Путин.

Москва, обаче, за огромно разочарование на Тръмп отреагирала хладно на молбата за въвеждане на руска войска във Вашингтон.

"Гледано отстрани това ще изглежда ужасно – му съобщил Путин. – По-голямо от това безумие, което ти устрои с Библията. Сериозно, съвземи се с ума".

Както съобщават източници в Белия дом, Тръмп после позвънил на Ким Чен Ун в Пхенян, но абонатът не отговорил и повикването било изпратено в гласовата поща".

Публикацията в The New Yorker може да бъде прочетена ТУК!

Ганчо Каменарски
Ганчо Каменарски Отговорен редактор
Новините днес