Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обама нарече "кретени" забъркани в сексскандал агенти

25 април 2012, 09:53 часа • 5846 прочитания

Президентът на САЩ Барак Обама квалифицира като "кретени" агентите на Сикрет сървис, които се срещали с проститутки по време на подготовката на посещението му в Колумбия, като в същото време поздрави за професионализма елитната част, която отговаря и за охраната му, предаде БГНЕС.

"Тези момчета от Сикрет сървис правят наистина невероятни неща. Те ме пазят, пазят дъщерите ни", заяви Обама в запис на интервю за късното телевизионно шоу на Джими Фелън в Северна Каролина.

Двадесет и четирима граждани на САЩ – 12 от тях агенти на Сикрет сървис и още толкова военнослужещи, се забъркаха в скандал с проститутки, избухнал на 13 април, веднага след пристигането на Обама в Картахена за срещата на високо равнище на лидерите на държавите от двете Америки. Шестима от тези служители вече са извън агенцията заради аферата.

"Не трябва заради шепа кретени да се забравя за работата на другите агенти", обясни Обама.

"Аз не зная за какво са мислели. Това е причината, поради която те вече не са там", заключи той.

За първи път Обама се изказва по скандала, след като преди десетина дни бе заявил, че очаква пълно и внимателно разследване на аферата. Още тогава президентът подчерта, че ще бъде "очевидно ядосан", ако фактите бъдат доказани.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес