Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Владимир Николов се завръща в националния отбор по волейбол, но като треньор

13 август 2024, 12:48 часа • 1196 прочитания

Легендата на българския волейбол Владимир Николов става помощник-треньор в националния отбор за мъже под 20 години. Това ще бъде негов дебют като национален треньор, съобщиха от родната федерация. Той ще се включи в щаба на селекционера Мирослав Живков.

Владимир Николов дебютира като национален треньор

"Легендата се включи в щаба на селекционера Мирослав Живков за Балканското първенство в Сърбия (13-17 август) и предстоящото Европейско първенство в Сърбия и Гърция (26 август - 7 септември). След края на състезателната си кариерата Николов беше вече треньор на национален тим за подрастващи, както и на ВК Левски, където сега е съпрезидент на клуба", написаха от федерацията.

ОЩЕ: Казийски наистина е бил близо до завръщане в националния, каза защо е отказал

Владимир Николов

Николов ще помага на юношите до 20 години

Балканското първенство стартира днес в сръбския курортен град Върнячка баня. Залата носи името на баскетболната легенда Владе Дивац. Именно там ще се играе и едната група от предстоящото Европейско първенство за отборите в тази възраст.

Първият мач е срещу Молдова от 21 часа. Срещата ще се предава на живо в YouTube канала на БФВ. Българският тим пристигна във Върнячка баня в понеделник и веднага направи тренировка. Днес Живков и Николов изведоха отбора за второ занимание.

България е в група В с Албания, Молдова и Турция. В другата са Сърбия, Северна Македония и Гърция. Играе се всеки срещу всеки, а първите два тима отиват на полуфиналите, написаха на сайта на волейболната федерация.

ОЩЕ: Националките по волейбол запазиха шансове за елиминациите на Европейското до 20 г. в България

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес