Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотно! България ще участва на всичките световни първенства по волейбол догодина

12 септември 2024, 10:23 часа • 2187 прочитания

Невероятно постижение за българския волейбол. Страната ни ще участва във всички световни първенства през предстоящата 2025 година. До последно юношеският ни състав до 19 години бе под въпрос за Мондиала при подрастващите, но вчера Международната волейболна федерация обявиха, че "лъвовете" се класират.

България ще играе на всичките 6 световни първенства догодина

Така България ще има представители на всичките 6 планетарни шампионата догодина. Натоварената програма ще започне на 7 юли със Световното първенство за жени до 19 години в Хърватия и Сърбия. От 21 юли пък в Узбекистан стартира надпреварата при мъжете в тази възрастова група. Един ден след края му е Световното първенство за жени под 21 години, което ще се проведе в Индонезия до 17 август. Веднага следва и Мондиала при силния пол в Китай. Националите ни при мъжете ще започнат участието си на 12 септември на първенството, което ще се проведе във Филипините, докато датите при дамите все още не са определени.

Национален отбор по волейбол

От Международната федерация промениха формата на световните първенства във всички възрастови групи и така от следващата година рекорден брой от 24 държави от петте континента ще участват във всеки един от шампионатите. Тепърва предстои да бъдат обявени всички участващи трани и датата на жребия за всеки един турнир.

Преди дни съставът ни до 20 години остана на косъм от златото на Европейското първенство за младежи. Във финала националите ни остъпиха на Франция и трябваше да се задоволят със сребърните медали.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес