Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осма поредна победа! Левски разби ЦСКА във Вечното дерби във волейбола

12 октомври 2024, 18:07 часа • 1121 прочитания

Волейболният тим на Левски успя да победи волейболистите на ЦСКА с 3:0 гейма (29:27, 25:20, 25-23) в мач от 1/2-финалите за Суперкупата на България. "Сините" постигнаха осма поредна победа над "червените" във волейбола и си осигуриха място на финала, където ще спорят за трофея с Дея Спорт Бургас или Нефтохимик Бургас.

ВК Левски победи ВК ЦСКА и е на финал за Суперкупата

Срещата между двата тима започна равностойно, с леко предимство за ЦСКА, който взе инициативата и водеше в резултата. В края на гейма обаче "сините" показаха по-голяма воля и концентрация, за да измъкнат изключително оспорваната първа част с 29:27 точки. 

ВК Левски - ВК ЦСКА

"Сините" с осма поредна победа срещу "червените" във волейбола

Във втория сет Левски взе нещата в свои ръце и започна да доминира. "Сините" отвориха аванс от две точки, който се увеличи в средата на частта. До края ЦСКА бе в ролята на догонващ, и то с разлика, а Левски комфортно успя да спечели гейма с 25:20.

В последната трета част ЦСКА отново опита да се върне в мача, но без резултат. Възпитаниците на Александър Попов имаха лек аванс в началото, но Левски бързо обърна развоя. В края на гейма "червените" пак излязоха напред с 23:22 точки, но Левски записа три поредни точки и спечели гейма, а с това и мача.

Левски няма загуба от ЦСКА във волейбола в последните осем мача между двата тима, като за последно "червените" записаха победа над вечния враг през февруари 2022 г. В залата бе и наставникът на футболния Левски Станислав Генчев, който след седмица ще изведе тима срещу ЦСКА.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес