Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България U20 остана без европейски медал, но се класира за Мондиал 2025 по волейбол

13 август 2024, 17:09 часа • 1083 прочитания

Националният отбор по волейбол на България за жени под 20 години остана без медал на Европейското първенство, но със сигурност ще се класира за Световното първенство през 2025 година. Това стана факт, след като "лъвиците" завършиха на трета позиция в група А на турнира в София.

България завърши трета в групата си на Евроволей

За място във финалната четворка трябваше Хърватия да победи Белгия, но стана обратното – 3:1 за „червените дяволи". Така последният мач от групата България – Турция е без значение за крайното класиране. Южните ни съседки са лидер, а нашите не могат да бъдат изместени от третата позиция. Белгия е втора, пишат от родната федерация по волейбол.

ОЩЕ: Само с един загубен гейм: Италия размаза всичко по пътя и триумфира в Париж 2024

Вижте избрани моменти от шестия мач на женския ни национален отбор под 20 г. срещу тима на Хърватия на ЕвроВолей 2024....

Публикувахте от Bulgarian Volleyball Federation в Вторник, 13 август 2024 г.

Какъв е регламентът?

Според регламента на световната централа FIVB първите шест на Стария континент отиват на Мондиал 2025. В група В, която се разиграва в Дъблин, никой не може да измести Италия и Полша от двете лидерски места. В последния ден Чехия и Финландия ще водят водят задочна битка за топ 3.

Междувременно стана ясно, че Владимир Николов се завръща в националния отбор по волейбол, но като треньор (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес