Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Видин в готовност за асфалтиране на междублокови пространства в 6 жилищни комплекса

22 февруари 2018, 15:03 часа • 1598 прочитания

Във връзка с изпълнение на обществена поръчка за ремонтно-възстановителни работи, в края на миналата година бяха напълно завършени няколко улици в град Видин – „Редута“, „Михаил III Шишман“, която води до Гребната база, „Андрей Николов“ в кв. „Акджамия“, „Любен Порчелов“ (зад ОУ „Иван Вазов“). Направени бяха също ремонт и рехабилитация на междублокови пространства в ж.к. „Гео Милев“ (бл.9 и бл.12), в ж.к. „Панония“ (блокове 5,6,7,9,10 и 11), както и на участъци от четвъртокласната пътна мрежа.

В момента е завършена подготовката и предстои асфалтиране на обслужващата улица до ж.к. „Христо Ботев, бл.1; на междублоковите пространства в ж.к. „Баба Тонка“ (около детската градина); ж.к. „Бонония“(пред бл.11,12 и 9); ж.к. „Вида“ (бл.2, 3 и пред детската градина); ж.к. „Крум Бъчваров“(бл.2,10,16); ж.к. „Химик“ (бл.21 и блок „Локомотив“, 1 и 2). При първа възможност, когато метеорологичните условия позволяват и съобразно технологичните изисквания (минимална температура на атмосферния въздух от 5 градуса), може незабавно да започне извършването на асфалтови дейности.

Припомняме, че кметът на Община Видин Огнян Ценков направи инспекция през последния месец на 2017 г. на готовността за ремонт на тези улици, които днес вече са преобразени. Общината ги включи в обществената поръчка, като се съобрази с желанията и потребностите на видинските граждани. Една от улиците - „Михаил III Шишман“, не е била ремонтирана от 40 години. Тя се използва освен от живеещите в квартала, така и от много деца и младежи, които отиват до Гребната база, за да спортуват.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес