Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Видин се срещна с военнослужещи от резерва от Румъния и Сърбия

19 юни 2018, 10:45 часа • 3112 прочитания

Огнян Ценков прие своите гости от Крайова, окръг Долж и Дробета Турну Северин, окръг Мехединци, Румъния и от Зайчар, Сърбия в заседателната зала на Общината. Посещението им в нашия град е в рамките на приетия план за сътрудничество за 2018 г. на Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Видин. За това информира в началото на срещата председателят на Съюза – полковник Венизел Петков. Той подчерта, че контактите между сродните организации от трите съседни страни се развиват много успешно и получават висока оценка на национално ниво.

Ценков изрази своето удовлетворение, че има възможност да посрещне групата в Община Видин и да приветства гостите с „добре дошли“ като кмет, а също и като член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, със звание „капитан“. „Винаги съм казвал, че хората, които имаме военната школовка, сме дисциплинирани, отговорни и взимаме важните решения, които са правилни за територията, която управляваме. Затова опитът, който притежаваме, ни е полезен и впоследствие, когато заемаме обществени и публични позиции“ – коментира видинският кмет. Той сподели, че Община Видин работи по съвместни трансгранични проекти с Община Зайчар в областта на екологията и на културата.

„Това сътрудничество, което се осъществява между нашите съсловни организации от България, Сърбия и Румъния, е един добър пример за продължаване на традициите за добросъседство и приятелство между нашите народи, които са хилядолетни“ – заяви Ценков. Той пожела успех на всички, здраве и радост на техните семейства.

Кметът на Община Видин и неговите гости си размениха подаръци, с пожеланието да се срещнат отново.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес