Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В село Балван откриха нови площадки за колоездене и оцеляване сред природата (СНИМКИ)

05 април 2019, 09:06 часа • 13599 прочитания

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на община Велико Търново Даниел Панов откриха нови площадки за приложно колоездене и за оцеляване сред природата в село Балван. Двата обекта на открито са предназначени за деца и младежи и са част от младежкия център за превенция и спорт.

Министър Младен Маринов поздрави младежкия център за придобивките и заяви, че МВР ще помага за провеждането на обучителните програми. Той подчерта, че община Велико Търново и нейните партньори в инициативите създават модел, който да се следва.

Кметът Даниел Панов заяви, че село Балван и Велико Търново са пример за сътрудничество между местната власт, бизнеса, неправителствените организации и държавните институции в областта на сигурността на децата и младите хора. Той поздрави партньорите за изграждането на обектите и участниците в демонстрациите, и  пожела успех в работата на центъра за превенция и спорт.

По време на откриването деца и младежи извършиха демонстрации на ползите от новите площадки.

Демонстрации бяха организирани и на съществуващите зони за противодействие на пожари и за пътна безопасност.

Гости на откриването бяха и главен комисар Христо Терзийски - директор на главна дирекция „Национална полиция“, старши комисар Димитър Машов и комисар Красимир Кръстев - директори на регионалните дирекции на МВР и пожарната, професор Любомира Попова - областен управител, Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България, жители на село Балван и Велико Търново.

Камелия Джанабетска
Камелия Джанабетска Отговорен редактор
Новините днес