Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пламнал пожар заради нощна лампа: Възрастна жена е с изгаряния

25 април 2024, 16:52 часа

Жена на 88 години е с изгаряния след пожар в дома ѝ, причинен от нощна лампа, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР във Велико Търново. Сигналът за инцидента е получен в полунощ, съобщава БТА.

Реклама

Огънят почти изцяло е унищожил първия етаж на къщата в центъра на Велико Търново. Пострадалата е откарана във великотърновската болница с изгаряния в областта на краката. По първоначална информация огънят е тръгнал от попаднала хартия върху нощна лампа.

Жената е била спасена, а произшествието е ликвидирано от екипи на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Велико Търново. По случая е образувана преписка.

Още: Кои са най-ефективните методи за гасене на пожар

Това е втори случай на пострадал при пожар във Великотърновска област от началото на годината, като за този период има и един загинал от пожар човек. До края на март огнеборците от Велико Търново са реагирали на 477 сигнала, от които 384 са за пожари с материални и нематериални щети. От тях 68 пожара са възникнали в жилища. Причините са от различен характер, но повечето са свързани с невнимателно боравене с електрически и отоплителни уреди

Още: Мъж пострада при пожар във Варна

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес