Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо и как да си направим здравословно кафе?

15 септември 2022, 19:15 часа

Има много начини да направите кафето си по-здравословно. Знаете какво казват, чаша кафе на ден държи доктора далеч...нали? Добре, тази популярна поговорка не е непременно така, но тъй като 54% ​​от американците пият кафе всеки ден, може и да е така. За съжаление, калориите в ежедневната ви чаша кафе могат бързо да се натрупат. Въпреки че черното кафе само по себе си съдържа само шепа калории, добавянето на мляко, ароматизатори и захар може да увеличи броя на калориите в кафето доста бързо. За щастие, има лесни трикове, за да направите ежедневното си кафе малко по-здравословно.

1. Пийте кафето си черно.

Черното кафе, включително еспресото, има по-малко от 10 калории на чаша от 8 унции. Ако искате да намалите калориите и да запазите кафето си възможно най-здравословно, помислете дали да не поръчате обикновена напитка без добавени съставки. Черното кафе може да горчи, но с течение на времето вашите вкусови рецептори ще се адаптират към смелия вкус.

5 неща, които доказват, че си струва да пиете по кафе

2. Придържайте се към бадемовото мляко.

Бадемовото мляко е нискокалорична алтернатива на обикновеното мляко. Ако приемем, че не сте алергични към ядки, бадемовото мляко е най-здравословният избор за „мляко“, който да смесите с чашата си кафе. За разлика от пълномасленото мляко, което може да направи чашата ви кафе 180 калории, бадемовото мляко ще запази кафето ви под 100 калории на порция.

3. Изхвърлете изкуствените сметани.

Сметаната за кафе често е с високо съдържание на захар. Изкуствените сметани са пълни със съставки и захар, което ги прави не най-здравословното нещо, което да сложите в кафето си, да не говорим за тялото ви. Вместо да добавяте тези кремове към кафето си, изберете кокосово мляко с щипка екстракт от ванилия. Като алтернатива, опитайте да смесите избраното от вас мляко с чаена лъжичка мед за обилна, богата на вкус добавка към кафето. Ако се чувствате амбициозни, направете домашен крем.

4. Варете с органични зърна.

Органичните кафеени зърна не съдържат пестициди и други вредни химикали. Що се отнася до произхода на вашето кафе на зърна, закупуването на сертифицирано органично кафе е по-здравословен вариант за потребителите. Без пестициди и други вредни химикали, сертифицираните органични кафеени зърна ще гарантират, че няма да навлязат допълнителни химикали в тялото ви чрез сутрешната ви напитка.

Знаете ли кое кафе е най-слабо?

5. Прегърнете канелата.

Канелата може да помогне за намаляване на възпалението. Забелязвали ли сте някога бутилка канела на плота на местното кафене? Е, оказва се, че не е само за украса. Добавянето на канела към вашето кафе всъщност може да има няколко ползи за здравето. Канелата може да помогне за намаляване на възпалението в цялото ви тяло и е свързана със здравето на сърцето, въпреки че са необходими повече изследвания. Канелата може да помогне за стабилизиране на кръвната захар.

6. Вземете шоколад.

Неподсладеното какао и черният шоколад имат различни ползи за здравето. Неподсладеното какао и черният шоколад са чудесни добавки към всяка напитка с кафе, в умерени количества, разбира се. Проучванията твърдят, че има множество ползи за здравето, като балансиране на холестерола и потенциални свойства за предотвратяване на рак, тези снизходителни добавки са идеални за любителите на мока навсякъде.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес