Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

19 април 2024, 05:45 часа
Реклама

Красотата наистина е в очите на наблюдателя, но ако двойната брадичка ви кара да се стеснявате, има няколко неща, които можете да направите, за да се отървете от нея. Има възможност двойната брадичка да бъде премахната оперативно; обаче, както в повечето случаи, един прост режим от малки диетични промени и лесни за изпълнение упражнения може да бъде бързо решение за премахване на двойната брадичка без операция.

Още: Кои мазнини подобряват нивата на "добрия" холестерол

Причини за двойна брадичка

Двойна брадичка, наричана още субментална мазнина, възниква, когато под брадичката се образува слой мазнина. Въпреки че може да е симптом на наддаване на тегло, това не винаги е така. В някои случаи двойната брадичка може да е резултат от генетиката или отпусната кожа от стареенето .

Упражнения за премахване на двойна брадичка

Точно както има упражнения, за да се отървете от мазнините по корема, има и упражнения, за да се отървете от двойната брадичка.

Фокусирайте се върху челюстта си 1: Докато накланяте главата си назад, изпъкнете само долната челюст, докато почувствате напрежение. Задръжте позата за 10 секунди, преди да отпуснете челюстта си и да върнете главата си в нормалното й положение.

Фокусирайте се върху челюстта си 2: Следвайте инструкциите от първото упражнение, но вместо да гледате напред, опитайте упражнението с глава наляво и надясно.

Използвайте топка: Поставете 25 см. топка под брадичката си и натиснете брадичката си надолу върху топката 25 пъти.

Свийте се: Точно както направихте в първото упражнение, наклонете глава назад и свийте устни, сякаш се готвите да целунете съпруга си.

Изпънете този език: Изпънете езика от устата си, доколкото можете и след това го повдигнете към носа си. Задръжте тази позиция за 10 секунди.

Издължете врата си: Отново наклонете главата си назад, докато притискате езика си колкото можете по-силно към горната част на устата си. Задръжте за 5-10 секунди и повторете.

Промяна на хранителния режим

Ако двойната ви брадичка се дължи на това, че наскоро сте напълнели, сигурен начин да кажете сбогом на допълнителните си гънки е като промените диетата си. Вероятният виновник за наддаването на тегло са храни с високо съдържание на наситени мазнини, трансмастни киселини, захари и холестерол.

Вероятно сте чували за ужасите на наситените мазнини, но тези лоши момчета ще повишат холестерола ви и ще запушат артериите ви, което може да доведе до допълнителни здравословни проблеми и да ви направи уязвими към сърдечни заболявания и инсулт. За съжаление, наситените мазнини се намират в много вкусни съставки като тлъсти парчета месо, масло и сирене. Въпреки това, изборът на по-слаби протеини като пилешко или пуешко и ограничаването на приема на млечни продукти може да сведе до минимум вредните ефекти от наситените мазнини.

Трансмазнините трябва да се избягват изцяло, което е доста трудно, защото се намират във вкусни лакомства като пържени картофи, чипс и бисквити. Въпреки че със сигурност можете да обуздаете желанието за сладко с малко плодове, нека не се преструваме, че една хубава сочна круша (изделие за изгаряне на мазнини) е толкова удовлетворяващо, колкото и възхитителната хапка от торта. Няма нищо лошо в това да се почерпите от време на време, но помнете - всичко в умерени количества.

Някои други бързи промени, които можете да направите в диетата си, които ще намалят двойната ви брадичка като магия: Избор на храни с високо съдържание на мононенаситени мазнини (които всъщност могат да ускорят отслабването), които включват зехтин, риба и ядки; избягване на рафинирани въглехидрати, като бял хляб; и ядене на много плодове и зеленчуци.

Операция на двойна брадичка

Ако отслабването не е помогнало или вашият лекар го е препоръчал, липосукцията може да е правилното решение за премахване на двойната брадичка.

Още: 8 ефективни съвета, как да премахнем мазнините по лицето

Липолиза

Липолизата или липоскулптурата включва изсмукване на мазнини чрез липосукция или топлина от лазер. Тъй като използването на липолиза не е толкова инвазивна процедура като нещо като ринопластика или лифтинг на лицето, в повечето случаи ще ви е необходима само локална упойка. Имайте предвид, че липосукцията се занимава само с изсмукване на мазнините и не лекува отпуснатата кожа, която може да е резултат от загуба на еластичността на кожата.

Мезотерапия

Мезотерапията е процедура, при която лекарят инжектира агент за разтваряне на мазнини в мезодермалния слой под кожата. Може да отнеме на лекар поне 20 инжекции с агента, за да постигне желаните резултати.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес