Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това растение прави чудеса при ревматизъм

28 февруари 2024, 06:30 часа
Реклама

Дафиновото дърво е вечнозелено дърво, което може да достигне височина от около 10 до 18 метра. Дафиновите листа са тъмно зелени, блестящи и имат характерен аромат. Растението е високо ценено именно заради листа, които се използват като подправка. То е широко разпространено в средиземноморската кухня и е често срещано в кулинарните традиции на региона.

Освен в кулинарията, дафиновите листа имат и медицински ползи. Те се използват в народната медицина за облекчаване на различни здравословни проблеми, като например ревматични болки, храносмилателни разстройства и дихателни проблеми.

Още: Висок холестерол: Контролирайте го лесно с тези 6 природни средства

Все повече хора се интересуват от природни методи за облекчаване на ревматизма, като дафиновият лист често е в центъра на вниманието им. Използван от векове в народната медицина, този скромен лист се смята за ефективен естествен спомоществовател за облекчаване на симптомите на ревматизъм. Със своите антиинфламаторни и обезболяващи свойства, дафиновият лист може да бъде полезен за тези, които търсят алтернативи на стандартните методи за лечение. При ревматични болки можете да се мажете с дафиново масло.

В следващите редове ще разгледаме как дафиновият лист може да бъде използван за облекчаване на ревматични болки, като се приготви ефективно дафиново масло за терапевтично приложение.

Още: Три рецепти с прополис от народната медицина, които ще ви изненадат

То се приготвя така: 50 грама сушени дафинови листа се накисват в продължение на 24 часа в 50 милилитра спирт (70 на сто) в добре затворен съд. След това се прибавя половин литър зехтин. Сместа се нагрява на водна баня 5-6 часа, без да се допуска да заври. Прецежда се и се налива в шише, готова за разтривки.

В допълнение към употребата им в кулинарията и медицината, дафиновите листа могат да бъдат използвани и по други начини в ежедневието ни. Ако поставите само няколко листенца в гардероба, вие ще прогоните големия злодей на вълнените дрехи - молеца. А ако нощите ви са неспокойни, сложете дафинов лист под възглавницата си.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес