Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОГА не правете ГРЕШКАТА да слагате в блендер тези храни!

27 октомври 2021, 15:21 часа

Блендерът безспорно е един от онези кухненски помощници, които най-често използваме. Ако искаме обаче уредът да ни служи пълноценно и за дълго време, трябва много да внимаваме какви храни поставяме в купата за смилане.

Съществуват няколко продукта, които в никакъв случай не бива да попадат на това място, защото биха навредили на работата на блендера.

Какви храни да не попадат в купата на блендера?

• Горещи течности;

Много домакини правят грешката, когато варят супа и искат да я превърнат в кремообразна консистенция, веднага да добавят горещите зеленчуци в купата на блендера. Тогава обаче ситуацията може да стане наистина опасна. Възможно е да се получи вътрешно налягане и супата да експлодира навсякъде.

• Картофено пюре;

Може и да ви се струва странно, но никога не поставяйте варените картофи в купата на блендера. Заради нишестето, което се съдържа в този зеленчук, остриетата ще се натоварят. Накрая, вместо пухкаво пюре, ще сервираме в чинията лепкава смес.

Нутрибулет извлича най-доброто от храната

• Сушени плодове;

Тези храни понякога могат да са много твърди и да повлияят негативно на самите остриета. Ако все пак искате да приготвите нещо вкусно с тях и ви е нужно да ги смелите, задължително ги накиснете за малко във вода и след това ги преместете в купата на блендера.

• Джинджифил;

Джинджифилът не е добре да се поставя в блендер. Докато протича процесът по смилане, този продукт ще отдели много влакна, които ще затруднят остриетата. Неслучайно, когато четем за рецепти, включващи тази съставка, ни съветват да го настържем. Това е правилният начин за неговата обработка.

Запомнете добре тези продукти и никога не ги добавяйте в купата на блендера, ако не искате да повредите устройството, което ви служи вярно в ежедневието!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес