Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Измийте прозорците с това тази есен и ще останат чисти чак до пролетта

02 октомври 2024, 13:07 часа

Ако искате да си спестите безобразно досадното търкане на прозорците веднъж месечно, попаднали сте на правилната статия. Днес ще ви разкрием как само с едно почистване годишно тази част от обзавеждането ще остане чиста цялата година. Средството, за което ще ви разкажем по-долу в редовете, предпазва прозорците от наслояване на прах и мръсотия. Какво е това чудо, предстои да разберете.

С какво да мием прозорците, така че да останат чисти за дълго време?

Миенето на прозорците наистина плаши домакините, особено в случаите, когато живеят на висок етаж. Да не говорим, че неочакван дъжд може съвсем да развали настроението и да обезсмисли положения труд.

Още: Живеете в апартамент: Следвайте тези съвети за безупречно чисти прозорци

Специалното средство, за което ще ви разкажем, предпазва прозорците, образувайки незабележим филм по повърхността.

Ето какви съставки са ви нужни, за да го приготвите:

  • 150 мл вряла вода
  • 1 ч. л. глицерин
  • 50 мл омекотител за пране

Начин на приготвяне и употреба:

Още: Как да се справим с влагата по прозорците

Всички компоненти се смесват в бутилка с пулверизатор и се оставят настрана за 10 минути.

Докато чакате, се заемете с почистването на прозорците по стандартния начин. Премахнете с вода праха и мръсотията и подсушете старателно с кърпа или хартиена салфетка.

След това идва ред на магичната съставка. Поставете от средството върху гъба и започнете да търкате прозорците, докато не изсъхнат от само себе си.

Имайте предвид, че с този домашен препарат не бива да се прекалява. Около 1 супена лъжица е напълно достатъчно, за да постигнете перфектен резултат.

Още: Кога е необходимо да се мият прозорците с глицерин?

Знайте, че омекотителят и глицеринът способстват за отблъскването на мръсотията, което води до чисти прозорци месеци наред.

Ще споделим още нещо, което е много важно. Никога не мийте прозорците при хубаво време, макар тогава всяко замърсяване да е напълно видимо. Когато времето е слънчево, водата по стъклата се изпарява много бързо и остават неприятни следи.

Опитайте това средство и се убедете сами в изумителния резултат!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес