Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 съвета за лесно премахване на конденза от прозорците

02 октомври 2024, 16:25 часа

Кондензът от прозорците е сред най-неприятните явления, които всячески се опитваме да избегнем, тъй като това може да наруши комфорта в дома ни, създавайки предпоставка за поява на мухъл.

В днешната статия ще споделим няколко съвета, благодарение на които можете да се справите с конденза и при това с минимални усилия.

Какво да правим, ако искаме да предотвратим конденза от прозорците?

Още: Искате да се отървете от конденза по прозорците завинаги - направете това!

1. Проветряване

Редовното проветряване е едно от най-важните неща и в никакъв случай не бива да го пренебрегвате. Дръжте вратата или прозорците отворени, за да може свеж въздух да навлезе в помещението и да спомогне за намаляване на влажността. Използването на вентилатори в помещения като кухнята или банята е задължително.

2. Контролирайте влажността чрез специални уреди

Използването на влагоуловател е нещо крайно необходимо, когато говорим за зимните месеци. Благодарение на тези уреди се регулира влагата в помещението

Още: Сложете това цвете до прозореца и ще забравите за конденза

3. По-добра изолация

Ако от известно време насам планирате да инвестирате в по-добра изолация, то сега е моментът да го направите. Двойните и тройните стъклопакети могат значително да избегнат появата на конденз. Изолирането на прозорците е друго, за което да помислите. Използвайте специални силиконови или уплътняващи ленти, с които да се застраховате от навлизане на студен въздух през прозорците.

4. Добра вентилация

Използвайте специални устройства, които не само ще вентилират дома, но и ще запазят топлината.

Още: Ако имате конденз в комина – ето какво се прави

5. Поддържане на добра вентилация

Инсталирайте вентилационни отвори: Те помагат за по-добра циркулация на въздуха в дома.

6. Не сушете дрехите в затворени помещения

Промяната на навиците е последният съвет, който можем да ви дадем. В никакъв случай не прибягвайте до сушенето на дрехи в затворено помещение, защото така допринасяте за появата на влага и респективно образуване на мухъл. Използвайте сушилня.

Надяваме се с тези 6 съвета да избегнете неприятното явление и да се чувствате истински комфортно в пределите на дома си!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес