Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 лесни упражнения за премахване на двойна брадичка за 5 минути на ден

15 август 2024, 07:00 часа

Двойната брадичка е един от най-често срещаните проблеми при жените и можете да го коригирате, като започнете да тренирате мускулите си. Три упражнения, с които лесно можете да се отървете от двойната брадичка – необходими са ви само 5 минути на ден.

Вижте още: 5 навика, които ще накарат всяка жена да се чувства красива

Всяка жена e красива, но никоя не е доволна от това как изглежда на селфи. А двойната брадичка често става причина за безпокойство, когато една дама се види на снимката. Брадичката може да развали настроението на много жени. Има обаче добра новина: брадичката може да се оправи с упражнения .

Има няколко причини за появата на двойна брадичка: рязка загуба на тегло, наднормено тегло, неправилна стойка, наследствени фактори, възрастови промени в мускулите, загуба на колаген и хормонален дисбаланс. Разбира се, експертите винаги съветват да се обърнете навътре, за да коригирате някои външни недостатъци. Но има няколко ефективни упражнения, които ще ви спасят от двойната брадичка.

Тези 3 упражнения могат лесно да ви отърват от двойната  брадичка – необходими са ви само 5 минути на ден.

За да тренирате срещу двойна брадичка, дори не се нуждаете от специално оборудване: имате нужда само от време и желание. Правете тези упражнения по всяко време, но поне веднъж на ден за 5 до 10 минути:

1. Изплезете език и се опитайте да достигнете върха на носа си. Издърпайте го колкото можете, но дръжте устните си отпуснати. Това укрепва хиоидния мускул.

2. Усмихвайте се изкуствено: стиснете зъби и устни, оформете широка усмивка. И в устата натиснете върха на езика върху горното небце. Натиснете по-силно, за да усетите колко напрегнати са мускулите на брадичката и врата.

Вижте още: Как да получите естествени кичури на слънце? Ето кои билки помагат за изсветляване или потъмняване на косата

3. Сега тренирайте платизмата - основният мускул на долната челюст и шията, чието отслабване води до увисване на кожата под брадичката. Изправете се, свийте устни, сякаш сте ужасно недоволни от нещо. Ъглите на устните са спуснати, а мускулите на шията и челюстта са напрегнати. Задръжте напрежението за 10 секунди, отпуснете се и повторете 10 пъти.

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес