Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слави Трифонов: Дали ще правя партия, зависи от обстоятелствата

06 ноември 2016, 21:23 часа • 13742 прочитания

Тези над 3 милиона души, които са гласували на референдума, не са бюлетини, това са съдби, мечти, надежди. Изумително е, че над 3 милиона души са решили да гласуват на този референдум. ​Дали ще направя партия, зависи от това как ще изглеждат обстоятелствата. 

Това заяви на пресконференция Слави Трифонов, който заедно с представители на инициативния комитет на референдума, коментира резултатите от допитването.

В крайна сметка ние направихме този референдум заради системата. Дали ще направя партия, ще направя това, което е необходимо, повтори още Трифонов на въпрос на журналист.

Слави определи като "отвратително" това, което се случва, с реденото на опашки заради организацията на изборите. Електронното гласуване трябва да се случва и това ще продължи като битка. Няма да спра дотук, категоричен е той.

Политическата класа получи звучен шамар с този референдум. Колкото и да не им харесва. Не може политическата класа да не се съобрази с този референдум. Това е логичният път, посочи още Трифонов.

Това е огромна победа за българската пряка демокрация, заяви от своя страна сценаристът Иво Сиромахов. 90% от хората, които са гласували днес, са пуснали и бюлетина за референдума. Знаете, че изборите днес бяха организирани по изключително некадърен начин с огромни опашки пред избирателните секции. И в момента продължават опашки.

Искаме да благодарим преди всичко на всички български граждани, които участваха днес в референдума. Искаме да благодарим на всички наши доброволци, които работиха самоотвержено за референдума. Искаме да благодарим и на медиите, които ни подкрепиха. Референдумът е на път да успее, категоричен е още Сиромахов.

Тошко Йорданов от инициативния комитет каза, че правенето на референдум в България по този гнусен закон е изключително сложно. Направиха възможно да го затруднят или да го спрат. По думите му ЦИК през цялото време са приемали противоречиви решения.

Йорданов посочи, че е имало секционни комисии, в които не са давали бюлетини, не е имало пликове, за да може после бюлетината да е невалидна. На възрастни хора са им казвали да гласуват с "Не" на референдума. Тоест самата избирателна комисия работи против правото на българските граждани да упражнят гласа си. Референдумът, че е успешен, успешен е, въпросът е да видим дали ще е задължителен, отбеляза още Тошко Йорданов.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес