Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова отказа да подаде оставка и обяви: Няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ

05 април 2021, 15:13 часа • 7343 прочитания

Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да подаде оставка, след като партията ѝ остана трета на парламентарните избори, а се стремеше към първото място. Това обяви самата тя в централата на партията, коментирайки резултатите от парламентарните избори.

По думите ѝ обаче цялото изпълнително бюро на БСП е подало оставка. „Аз няма да подавам оставка, бях избрана само преди шест месеца с голямо мнозинство в партията. Но по-важното е, че предстои да се взимат важни решения, може да се стигне и до избори, в този момент не можем да оставим партията без председател“, коментира Нинова.

Нежеланието си да се оттегли тя обясни с предстоящото свикване на ново Народно събрание и избор на правителство, заради което левицата не може да остане без председател и да провежда вътрешни избори. 

Как соцлидерът разчете резултатите?

"Поставихме си цел да бъдем първа политическа сила. Не я постигнахме. За нас това е тежка загуба, но апокалиптичните картини, които някои говорители чертаят за БСП, са пресилени. Били сме в такова състояние и сме излизали от него", заяви Нинова.

Като причини за загубата тя изреди: "БСП се възприема от избирателите като чат от статуквото; повечето българи са гласували за хора, които не са управлявали по време на прехода; Ковид кризата е повлияла на резултата на левицата, защото е изплашила нейните избиратели; от БСП са взели гласове Мая Манолова и Слави Трифонов; вътре в партията е имало хора, които са работили срещу нея".

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес