Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НФСБ: Това е безсрамно яхване на проблема, Симеонов не е виновен

20 октомври 2018, 10:32 часа • 6692 прочитания

"Националният фронт за спасение на България остро осъжда манипулацията на думи на вицепремиера Валери Симеонов и използването на децата с увреждания за политически цели, а именно дестабилизация на правителството.

Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България". Това обявиха от партията в официална позиция, изпратена до медиите.

"НФСБ не поставя под въпрос болката на всички майки на деца със специални потребности или съдбата на всички хора с увреждания в България. Лидерът на НФСБ също не е поставял под съмнение здравния статус на безспорно болните деца, но с израза "уж" се е възмутил от недопустимия стремеж на някои майки-лидери на протеста и председатели на опозиционни партии да използват нещастието на тези деца за комерсиални и политически цели", се казва още в позицията на НФСБ.

Вчера вицепремиерът Симеонов отказа да се извини на майките на децата с увреждания, като заяви, че "това е поредна кампания, провокирана от извадена от контекст фраза" на негово изказване. Знам, че истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума", написа Симеонов в социалните мрежи. Междувременно от Брюксел премиерът Бойко Борисов се извини от името на цялото правителството за изречените от Симеонов думи.

От партията на вицепремиера са категорични, че злоупотребата с нещастието на децата с увреждания е недопустима. НФСБ настоява тези най-уязвими членове на нашето общество да не бъдат използвани за политически цели под никаква форма, се посочва още в съобщението: "Проведената лъжлива медийна кампания, ваденето на думи от контекста, безсрамното яхване на проблема с тежки случаи на деца с увреждания от опозицията начело с БСП е позор за парламентаризма и политическия живот в България".

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес