Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кралев: Премиерът няма желание и моралното право да вземе акциите на Левски

13 май 2020, 09:38 часа • 5118 прочитания

Премиерът Бойко Борисов отказва да приеме акциите на футболния клуб "Левски"

Новината беше обявена от медийния съветник на министър-председателя Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която посочи, че не иска да влиза в ролята на куриер по подобие на Сашо Диков.

Както вече стана ясно, известният журналист Сашо Диков донесе акциите на Левски пред Министерски съвет, със задача да ги предаде на Бойко Борисов от досегашния собственик Васил Божков.

Спортният министър Красен Кралев заяви, че ситуацията с "Левски" не бива да се политизира и е редно акциите да се прехвърлят на феновете. "Това е опит да се политизира процеса и да се нагнети напрежение сред привържениците на "Левски", счита Кралев.

По думите му държавата е помагала на много клубове през последните седмици. Кралев подчерта, че журналистът не може да остави акциите в Министерския съвет, тъй като премиерът Борисов няма морално право да приеме акциите на клуб.

Те се прехвърлят, когато и двете страни са дали съгласие. Върнете акциите там, откъдето сте ги взели. Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори", заяви Красен Кралев.

„Надявам се акциите да бъдат прехвърлени към привържениците на отбора“, посочи още Кралев.

Севделина Арнаудова заяви още, че начинът на предаване на тези акции е изключително обиден за феновете на отбора.

"Господин Диков, вземете пакета и към една друга балканска столица може да го занесете. Маниерът е същият", заключи Арнаудова.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес