Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звездната двойка на олимпийските кортове: Надал и Алкарас тренират заедно на "Филип Шатрие" (СНИМКА)

24 юли 2024, 15:42 часа • 760 прочитания

Рафаел Надал и Карлос Алкарас са решени да дадат най-доброто от себе си, за да спечелят медал на Олимпийските игри в Париж. Около испанското дуо има големи очаквания за надпреварата при двойките, а звездната двойка вече тренира заедно на корт "Филип Шатрие". Въпреки класата и големите очаквания двамата знаят, че няма да спечелят нищо само заради репутацията си, но се зарекоха да направят всичко по силите си, за да преодолеят липсата на подготовка.

Легендата и младият шампион: Рафаел Надал и Карлос Алкараз заедно в Париж

Рафаел Надал, който е златен медалист на сингъл от 2008 г., ще си партнира с Алкарас в желанието си да добави и титлата на двойки, която спечели с близкия си приятел Марк Лопес в Рио през 2016 г. 22-кратният шампион от Големия шлем обаче искаше да намали очакванията преди последната си Олимпиада, на която двойката ще си партнира за първи път.

"Разбирам очарованието, надеждата да ни видят да играем заедно, но нека не мислим, че това значи сигурен успех, мисля, че това е грешка", каза 38-годишният Надал. "В края на краищата Карлос не е играл много на двойки, а напоследък и аз не съм играл много нито на двойки, нито на сингъл."

И Надал, и Алкарас ще се състезават и на сингъл на кортовете на "Ролан Гарос", където Надал е печелил Откритото първенство на Франция рекордните 14 пъти. Карлос Алкарас пък завоюва титлата в Париж за първи път през миналия месец.

"Вярваме в страхотната форма, в която се намира Карлос", каза Надал. Алкарас защити короната си на Уимбълдън преди 10 дни, печелейки четвъртия си турнир от Големия шлем на 21-годишна възраст. "Ще дадем всичко от себе си, за да се опитаме да си тръгнем поне със спокойствието, че сме направили всичко възможно", добави опитният испанец.

Алкарас заяви, че е "мечта" да може да направи своя олимпийски дебют на двойки заедно с Надал. Той също изрази предпазливост и настоя, че звездната им сила не е гаранция за медал:

"Това, което мога да кажа, е, че ще дадем най-доброто от себе си. Надяваме се, че ще успеем да се насладим и да играем добре", каза Алкарас, който на финала на тазгодишния Уимбълдън отново победи Новак Джокович.

Самият Джокович, който също ще вземе участие във френската столица, отказа да живее в олимпийското село.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес