Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо всъщност Яник Синер пропусна Олимпийските игри в Париж?

22 август 2024, 12:13 часа • 1590 прочитания

За всички беше шок, че световният №1 Яник Синер пропусна Игрите в Париж. Още по-ударно влезе новината от преди дни, че италианецът е дал две положителни проби за допинг през март и не е получил никакво наказание. По тогавашна информация той пропусна олимпийския турнир, защото бе с възпаление на сливиците, но днес, на фона на завихращия се допинг скандал, вече се твърди друго. 

Дарън Кейхил за отсъствието на Синер от Париж 2024

Треньорът на Яник Синер - Дарън Кейхил защити своя възпитаник и предположи, че разследването относно положителните му допинг тестове са довели до отсъствието му на Олимпийските игри: "Предполагам, че ако не сте фен на Яник, може да не видите голяма разлика в това, което той правеше в последните няколко месеца, защото той продължаваше да играе доста добре. Но, ако сте фен на Яник, бихте видели голяма промяна в езика на тялото му, физическото му присъствие на корта, както и вълнението му - той страдаше и мисля, че това го изтощи физически и психически."

Яник Синер

"Случаят Синер" предизвика голям фурор в тенис обществото. Редица тенисисти, треньори и бивши звезди на спорта критикуваха решението Синер да бъде ненаказан. Легендата Джон Макенроу и австралиецът Ник Киргиос също се изказаха по въпроса.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес