Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За бъдещето на българския тенис: Валентин Димов започва да тренира млади състезатели

15 август 2024, 17:16 часа • 557 прочитания

Капитанът на националния отбор по тенис за мъже на България Валентин Димов ще започне да тренира млади таланти от 10 до 14-годишна възраст в школата Dimov Tennis Coaching. Заниманията ще са насочени към момчета и момичета, които искат да се развиват като състезатели в този спорт.

Валентин Димов пред Actualno.com:

“Винаги съм споделял, че е много важна основата, използване на правилна методика, изграждане на добра техника, изграждане постепенно на работни професионални навици и професионално отношение към тренировъчния процес при младите състезатели, не само в корта, но и извън от него", заяви Димов пред Actualno.com в отговор на въпрос защо е решил да предприеме тази инициатива.

"Впоследствие тези компоненти са предпоставка за постигане на успехи при мъжете и жените. Тренировъчния процес е непрекъснат и за това смятам, че е от изключително важно значение какво и кога прави един състезател извън корта. Така стигнах до решение да включим групови тренировки за млади състезатели между 10 и 14 годишни в програмата на школата", обясни той.

ОЩЕ: Палачът на Григор Димитров пренаписа историята и триумфира в Монреал (ВИДЕО)

Валентин Димов

Димов прилага наученото на най-високо ниво при най-малките

"Чрез тази програма младите ни таланти ще имат възможността да се подготвят професионално, а аз да приложа натрупания си опит през годините и работата на най-високо ниво при мъжете и жените. Невинаги едно дете може да си позволи да тренира с личен треньор, особено през зимния сезон в България. За това реших да го организирам в група и по-голям брой деца да имат възможност да се възползват. Дълго време обмислях включването на такава програма и смятам, че е време и за това", разказа капитанът на националния отбор по тенис за мъже.

Кой е Валентин Димов?

Валентин Димов започва да тренира тенис на 5 годишна възраст. През състезателната си кариера е държавен шампион във всички възрастови групи, както и 3 пъти шампион на България за мъже. Има над 70 призови места в международни турнири. Бил е състезател на националния отбор по тенис, като завоюва и множество международни титли, както за юноши, така и при мъжете. След това е треньор на едни от най-успешните български тенисисти, а понастоящем е капитан на националния отбор на България.

Тренировките, които ще води Димов, ще се провеждат всеки делничен ден в група от максимум 4 деца. Заниманията ще са двучасови, а записването става посредством телефонен разговор или лично съобщение в социалните мрежи на школата.

ОЩЕ: Григор Димитров влезе в роля и се включи в забавно ВИДЕО, прави масаж на непознат мъж

❗️За първи път в нашата школа включваме групови тренировки за млади състезатели от 10 до 14г водени от Валентин...

Публикувахте от Dimov Tennis Coaching в Вторник, 13 август 2024 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес