Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вики Томова: Това, че играя за България ми помогна в ключовите моменти

29 юли 2024, 10:32 часа • 592 прочитания

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова сподели, че това, че играе за България ѝ е помогнало в ключовите моменти за победата над полякинята Магдалена Фрех. Българката се наложи с 6-4, 7-6(4) на старта на турнира в Париж 2024, за да се класира за втория кръг, където ще срещне 15-ата в света Ема Наваро.

Да играеш за родината: Мотивацията на Виктория Томова

"Знаех, че няма да е лесен мач, тук няма лесни двубои, особено когато играеш за родината. Дадох всичко от себе си, малко съм уморена, програмата е доста тежка тази година. Радвам се, че успях да се събера и да не играя трети сет, защото направо бях изцедена, точките бяха доста дълги. Радвам се, че започнах с победа", заяви Томова пред БНТ.

Виктория Томова

"Спазвах тактиката си да играя към нейния форхенд с топспин, тя използва силата на противниците си. Не е лесен съперник за мен със стила си на игра, но се радвам, че успях да наложа тактиката си и се радвам, че тя проработи. Беше доста влажно, не бих казала, че беше толкова топло, влагата повлия физически на всички тенисисти."

"Това, че играеш за държавата си, имаше много българи на корта, това ми помогна в ключовите моменти. Различно е усещането, когато не играеш за себе си. Доста е готино, харесва ми да играя на Олимпийски игри", добави още Вики Томова. А след това коментира и следващата си опонентка.

"Играхме в Хобърт, тя тогава спечели турнира, загубих в три сета. В третия сет имах болки в крака. В първия играх доста добре срещу нея. Тя играе страхотно тази година, но аз обичам да играя на клей, нямам очаквания, ще се боря и се надявам на добър резултат", каза Томова за Ема Наваро.

През какво премина Вики Томова, за да победи на старта на Олимпийските игри, четете в репортажа на двубоя.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес