Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сълзи на корта: Алкарас и Джокович във вихъра на емоциите в Париж (ВИДЕО)

05 август 2024, 13:03 часа • 995 прочитания

Карлос Алкарас не успя да сдържи емоциите си след загубата от Новак Джокович на финала на Олимпийските игри в Париж. 21-годишният испанец избухна в сълзи по време на интервю след мача за златния медал на сингъл при мъжете в Париж. Джокович победи Алкарас в оспорвана битка със 7-6(3), 7-6(2), за да спечели дългоочаквания златен медал, който единствен липсваше в колекцията му, и да завърши кариерата си със "Златен шлем".

Сълзите на младия шампион Алкарас

21-годишният тенисист спечели и Уимбълдън, и Откритото първенство на Франция тази година, но беше съкрушен да пропусне златния медал на кортовете на "Ролан Гарос", където триумфира преди няколко месеца. Карлос Алкарас трябваше да прекрати интервюто си на корта с Алекс Кореча след мача, тъй като не можеше да изкара думите си, докато плачеше. Кореча утеши младата звезда и прегърна испанеца, след което даде на Алкарас няколко минути да се успокои, преди да продължи интервюто.

"Дадох всичко от себе си", каза Алкарас."Болезнено е да загубиш по начина, по който загубих този мач. Имах своите шансове вероятно да бъда напред, но не успях да се възползвам от тях. Новак играеше страхотно. Той заслужава това. В трудните моменти той показа, че е по-добрият."

"Малко съм разочарован, но честно казано ще напусна корта с наистина много високо вдигната глава. Да се боря за Испания беше всичко за мен. Горд съм с начина, по който играх днес", завърши обнадежден 21-годишният сребърен медалист.

Сълзи от радост за най-стария олимпийски шампион в тениса

От другата страна пък Новак Джокович избухна в сълзи от радост, след като нанесе победния удар, седна с глава в ръце на корта, преди да се отправи да празнува победата със семейството си и подкрепящия го екип.

Публиката на "Ролан Гарос" наблюдава вълнуващ двубой, в който Джокович спаси осем точки за пробив, за да спечели тайбрека в първия сет, а след това взе и тайбрека във втория.

ОЩЕ: "Липсващото парче от пъзела": Радостта на Ноле след триумфа в Париж 2024 (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес