Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световният №1 в тениса се оттегли от участие на Олимпийските игри в Париж

24 юли 2024, 19:21 часа • 1297 прочитания

Световният номер 1 в мъжкия тенис Яник Синер се оттегли от участие на Олимпийските игри в Париж. Това разкри самият той с емоционален пост в социалните мрежи днес. Причината за решението на италианския тенисист е възпаление на сливиците, което не му позволява да се подготви за най-големия спортен форум.

Яник Синер има възпаление на сливиците

В последната седмица Яник Синер усилено тренираше на клей, за да се подготви за участието си на Игрите в Париж, където да се бори за медалите. В последните дни обаче той е започнал да се чувства зле, а впоследствие се е оказало, че има тонзилит (б.р. - възпаление на сливиците, ангина).

Италианецът ще гледа Игрите в Париж у дома

„С голямо разочарование трябва да съобщя, че за съжаление няма да мога да участвам на Олимпийските игри в Париж. След една добра седмица тренировки започнах да се чувствам по-зле. Лекарят откри, че имам тонзилит и ми препоръча не играя. Пропускането на Игрите е огромно разочарование, тъй като те бяха една от основните ми цели за сезона. Успех на всички италиански спортисти, за които ще подкрепям у дома“, написа Яник Синер.

По-рано днес стана ясно, че пет австралийки са дали положителни проби за коронавирус.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес