Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прекрасно! Мико Кузманов е на полуфинал в Братислава, завръща се в топ 200

16 юни 2023, 20:48 часа • 1682 прочитания

Един от водещите български тенисисти Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Братислава (Словакия) с награден фонд 118 хиляди евро. Мико надделя над квалификанта Жером Ким (Швейцария) със 7:5, 6:4 за 98 минути.

Представителят ни не даде нито една възможност за пробив на съперника си. С успеха 29-годишният пловдивчанин си осигури 5555 евро и 36 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 223-тото място. С победата днес обаче той си гарантира завръщане в топ 200 от понеделник.

ОЩЕ: Джокович се завърна на върха в световния тенис, Григор се засили към топ 20

Мачът вървеше изключително равностойно и с доминация на сервиращите, но след 0:30 при 5:5 българинът взе осем поредни разигравания, а с това и първия сет. Кузманов продължи серията си с втори пореден брейк на старта на втората част. До края запази предимството си, за да триумфира срещу 20-годишния си съперник.

Така националът на България за Купа "Дейвис" достигна до първия си полуфинал във веригата от почти 11 месеца след надпреварата в Цуг (Швейцария) в края на юли миналата година. Мико очаква победителя от срещата между поставения под номер 1 Алекс Молчан, 80-и в света, и петия в схемата чех Томаш Махач, които играят по-късно днес.

ОЩЕ: Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес