Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прекрасна новина! Суперзвезда в тениса ще играе на Sofia Open 2023

03 ноември 2023, 09:47 часа

Един от най-добрите тенисисти в света Александър Зверев ще вземе участие на родния турнир Sofia Open 2023. Германецът, който понастоящем е номер 9 в световната ранглиста, е договорил участието си в надпреварата от сериите ATP 250, в която ще опита да спечели точки за участие на Финалите на ATP в Торино.

Реклама

Александър Зверев ще играе на Sofia Open 2023

Участието на Зверев на Sofia Open 2023 стана възможно след специално разрешение от страна на ATP. Както е известно, участие в столичния турнир отказаха някои от най-добрите заявени тенисисти, което постави Sofia Open в "извънредна ситуация". От ATP са разрешили на организаторите да привлекат Зверев без използването на "уайлд кард".

ОЩЕ: Кога е Sofia Open 2023, какви са цените на билетите и откъде да ги закупим

Александър Зверев и Григор Димитров

Кой е Саша Зверев

Александър Зверев е бивш номер 2 в света от лятото на 2022 година. Той е на 26 години, като е от руски произход, но е роден и израснал в Германия. Именно под флага на Германия Саша Зверев стана и олимпийски шампион през 2021-ва в Токио. Той има 21 титли на ниво ATP. Има един загубен финал в Големия шлем.  

Благодарение на това, че не бе използван "уайлд кард" за Саша Зверев, Sofia Open дава възможност на четирима българи да участват в турнира.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес