Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Почти 48 часа след началото: Григор Димитров победи в Шанхай (ВИДЕО)

07 октомври 2024, 09:45 часа • 1124 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров победи световния №72 Зизу Берс с 2:1 (6:3; 3:6; 6:2) в двубой от втория кръг на Мастърс-а в Шанхай. Сблъсъкът стартира в събота, но заради дъжд бе прекъснат, а метеорологичните условия позволиха да се доиграе почти 48 часа след началото. В третия кръг хасковлията ще премери сили с 24-тия в класацията на АТП Алексей Попирин.

След 48 часа: Гришо най-накрая надви Зизу Берс

След като дъждът прекъсна мача на Димитров и Берс, срещата беше подновена при 2:4 в полза на белгиеца във втория сет. Двамата взеха подаванията си, с което резултатът стана 1:1. Третата част започна прекрасно за Гришо, който проби във втория гейм за 2:0. Впоследствие българинът отрази брейкбол. 

До края на двубоя Григор Димитров и Зизу Берс си размениха по един пробив. Така се стигна до 5:2 при сервис на белгиеца, когато първата ни ракета взе подаването на съперника и затвори срещата, за да си осигури дуел с Алексей Попирин (Австралия), който във втория кръг се справи със сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 6:2.

ОЩЕ: Григор Димитров и световният тенис елит разкриха как се справят с психологическата битка на корта (ВИДЕО)

Григор Димитров допусна пробив, но направи два в първия сет

Иначе Гришо стартира добре мача в събота и проби за 3:1, но след това загуби подаването си. В осмия гейм класата на българина отново си каза думата, когато направи брейк срещу белгиеца. Димитров взе и своя сервис, за да затвори сета при 6:3. Във втората част нашият състезател не бе на ниво.

Лошо начало на втория сет за хасковлията

Той инкасира пробив още в началото и изостана с 0:3. Дъждът взе да създава трудности за провеждането на срещата, която бе прекъсвана няколко пъти. Гришо изпитваше затруднения при подаването си. Дори му се наложи да отразява няколко брейкпойнта. При 2:4 заваля още по-силно, което окончателно прекрати двубоя.

ОЩЕ: Залогът е голям: Григор играе в Шанхай за Финалите на ATP, оставане в топ 10 и огромен награден фонд

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес