Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още един си гарантира участие на ATP финалите в Торино: Какво означава това за Гришо?

11 октомври 2024, 17:27 часа • 1095 прочитания

Финалистът от US Open Тейлър Фриц си осигури място на 1/2-финалите на Мастърса в Шанхай, побеждавайки белгиеца Давид Гофен с 6:3, 6:4. Поставеният под №7 тенисист се класира за фазата на финалната четворка в китайския мегаполис за първи път в карирата си, като по този начин стана първия американец, роден след 1990 година, който достига до 1/2-финалния етап на турнир от сериите Мастърс за пети път.

Тейлър Фриц си подпечата билета за Торино

Победата на Фриц означава, че той на практика е сигурен участник на ATP финалите в Торино, тъй като авансът му пред деветия Алекс де Минор вече е почти 1000 точки, а до края на сезона остават само три седмици. Първата българска ракета Григор Димитров също се надява на класиране за Финалите на ATP и постижението на Фриц може да се окаже ключово за съдбата на българина.

ВИЖТЕ: След отпадането в Шанхай: Какво предстои за Григор Димитров до края на сезона?

Тейлър Фриц

Фриц бързо пое инициативата в първия сет, като проби Гофен във втория и шестия гейм. Гофен, който в последния кръг отстрани втория поставен в схемата Александър Зверев, изглеждаше по-силен във втория сет, но в крайна сметка не успя да повтори подвига си с още един скалп на играч от топ 10.

Съперник на Фриц на 1/2-финалите ще бъде Новак Джокович. По-рано днес сръбската легенда направи фантастичен обрат, за да победи 19-годишния Якуб Меншик с 6-7(4), 6-1, 6-4. Световният №1 Яник Синер си резервира място сред най-добрите четири в четвъртък, както и чехът Томаш Махач, който разстрои четирикратния шампион от Големия шлем Карлос Алкарас.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес