Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нервите на Григор Димитров не издържаха, българинът е аут от турнира в Куинс (ВИДЕО)

19 юни 2024, 18:36 часа • 5185 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров приключи участието си на ATP 500 турнира в Куинс, Лондон. В 1/8-финален сблъсък хасковлията отстъпи с 1:2 (4:6; 6:3; 5:7) срещу 23-тия в света Себастиан Корда. Първата ни ракета използва надпреварата като подготовка за третия за годината турнир от Големия шлем - Уимбълдън.

Григор Димитров отстъпи на американец в Лондон

Двамата класни състезатели стартираха уверено и взимаха своите сервис геймове безпроблемно до 3:3. В този момент обаче Димитров се пречупи. Макар и да подаваше, българинът изостана с 0:40. Все пак той навакса до 40:40, но от втория опит американецът проби. Корда затвърди брейка с гейм на нула, а после пропиля цели три сетпойнта.

ОЩЕ: С подхлъзване на тревата: Григор направи невероятен уинър в Куинс (ВИДЕО)

Гришо демонстрира характер и изравни резултата

В крайна сметка номер 23 в ранглистата на ATP не трепна, докато сервираше при 5:4, и поведе с 1:0. В третия гейм на втората част Гришо пак изпита сериозни затруднения. Хасковлията обаче демонстрира характер и отрази три точки за пробив, за да запази шансове в мача. Нещо повече - той се възползва от импулса и взе подаването на Себастиан Корда за 3:1. До края нашият състезател не допусна фрапантни грешки и от втория опит възстанови паритета в общия резултат.

Хасковлията рухна в критичен момент и загуби

Третият сет предложи драматично начало. Българинът и американецът си размениха по един пробив и предоставиха интересни моменти на зрителите в Лондон. До 5:6 в полза на Корда цареше тотално игрово равенство. В критичен момент при 30:30 обаче нервите на Григор Димитров не издържаха и той прати топката в аут - 7:5 и победа за американеца.

В ПРЕДНИЯ КРЪГ: Без да си дава много зор: Гришо сгази французин на старта на турнира в Куинс (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес