Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нервен, но успешен старт за Виктория Томова на Олимпийските игри в Париж

28 юли 2024, 20:50 часа • 1767 прочитания

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова стартира с победа участието си на олимпийския тенис турнир на Париж 2024. Вики успя да надвие полякинята Магдалена Фрех с 6-4, 7-6(4) за близо 2 часа игра, за да се класира за 1/16-финалите на надпреварата.

Виктория Томова стартира с победа на Олимпийските игри

Двубоят стартира с брейкбол за Вики, която обаче не успя да се възползва. В третия гейм българката все пак си извоява пробив, и то на нула. В шестия гейм Фрех стигна до два брейкбола, но не успя да върне пробива. Томова удържа до края на частта и спечели първия сет.

Виктория Томова

Пробиви, изпуснати мачболи и тайбрек: Напрегнат втори сет за Вики

Вторият сет започна лошо за българката, която допусна ранен пробив, за да изостане с 0-2. След това обаче тя направи пълен обрат, връщайки пробива и правейки пробив в своя полза за 3-2. Дойде нов брейкбол за българката и аванс от 5-2 гейма.

Магдалена Фрех все пак се задържа в мача, като върна единия пробив за 3-5, отразявайки и два мачбола. Тя спечели следващото си подаване на нула, за да направи резултата 4-5. След това нервите на Томова не издържаха и тя допусна нов пробив за 5-5.

Последва размяна на два спечелени сервис гейма, за да се стигне до тайбрек. Там Томова се наложи със 7:4 точки. В следващия кръг българката очаква победителката от срещата между 11-ата в света Ема Наваро и Юлия Грабер.

Следете българското участие на Олимпийските игри в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес