Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надал официално завършва годината под номер едно

06 ноември 2013, 18:59 часа • 35032 прочитания

Първата ракета на Испания Рафаел Надал вече официално завършва и като първа ракета на света. Това стана факт, след като в Мастърса на осемте най-добри Надал победи с 2:0 сета – 7:6 (5), 7:6 (6) втората ракета на Швейцария Станислас Вавринка. Това означава и че Надал се превръща в първия тенисист, който успява да завърши годината под номер едно за втори път след като е бил детронирана от върха на световния мъжки тенис.

Първият сет започна с пробив на Надал, но Вавринка го върна в последния възможен момент, след като още при 4:3 за испанеца швейцарецът имаше две точки за пробив, но не можа да реализира такъв. Стигна се до тайбрек, където при 5:5 Вавринка атакува смело, но Надал някак издържа и в типичния си стил предизвика противника да сбърка, а след това, на сетбола, имаше и късмет, след  като Вавринка загуби равновесие и му подари точката.

Във втория сет нещата бяха огледални – ранен пробив за Надал, връщане на Вавринка в играта за 4:4 гейма и пак тайбрек. Там Надал поведе с 3:0 точки, швейцарецът обаче се върна в играта и на свой ред водеше с 5:4 и имаше два сервиса на разположение. Той обаче успя да спечели само едното разиграване т.е. стигна до един сетбол, но Надал показа железни нерви, спаси го и противникът му рухна, губейки следващите две точки.

Така в група А Надал вече има две победи с по 2:0 сета, а Вавринка е с една победа и една загуба и сетова разлика 2:3. Довечера, от 22:00 часа българско време, играят Давид Ферер и Томаш Бердих.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес