Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маестрото на провокациите: Джокович пак се захвана с публиката на Уимбълдън (ВИДЕО)

09 юли 2024, 17:30 часа • 2149 прочитания

След победата си в 1/16-финалния двубой на Уимбълдън, Новак Джокович показа характер и провокира феновете на своя съперник. Сърбинът победи Холгер Руне с 6:3, 6:4, 6:2, след което се обърна към част публиката на Центарлния корт, която през целия мач дразнеше бившия №1.

Джокович с послание към феновете на Руне: "Не можете да ме бутнете!"

Група привърженици на 21-годишния датчанин не спряха през цялата среща да подкрепят бурно своя любимец. В публиката постоянно се чуваше "Руууне", което звучи като английското "Буууу" (освиркване, охулване, от спортни фенове). Джокович не се стърпя и изля всичко след края на двубоя.

Новак Джокович

Първо показа иронично как свири на цигулка с ракетата си след последната точка - жест, с който той сякаш "зададе тона". След това взе микрофона за интервюто си на корта и каза:

"Знам, че така викат за Руне, но също така е извинение, за да ме освиркват. Стига, аз съм в тура от 20 години, знам всеки трик... Ще им кажа, че съм играл в доста по-враждебна атмосфера. Не можете да ме бутнете!"

"GOOOOD NIGHT!"

"Към всички фенове, които показаха уважение и към двамата играчи, благодаря ви от сърце. Благодаря ви и, че останахте да ни гледате в този късен част. На останалите, които показаха неуважение към мен - желая ви прияяяяятна вечер." Сърбинът нарочно акцентира на "gooood night", имитирайки звука, който феновете на датчанина издаваха.

Репортерите се опитаха да кажат на Джокович, че датските фенове едва ли са освирквали него и всъщност това е начинът им да подкрепят своя любимец. Но Ноле бе категоричен и заяви: "Не се отказвам от думите си, знам какво се случва."

Джокович и неговата сага с публиката на Уимбълдън

Това не е първият случай, в който Джокович предизвиква феновете в Лондон. Преди 5 години след спечеления финал срещу Роджър Федерер с 3:2 сета (три тайбрека за Джокович, последният при 12:12 гейма в петия сет и два поредни пропиляни мачбола за Федерер по-рано в сета на собствен сервис, както и повече геймове общо в мача за швейцареца - 36:32), той и тогавашният му треньор Борис Бекер се оплакаха от неуважението на публиката. Тя не скри подкрепата си към Маестрото и бурно освиркваше сърбина.

Новак Джокович

3 години по-късно Джокович отново стана цел на фенските освирквания по време на мача си с британеца Камерън Нори. В отговор Ноле изпрати въздушна целувка на един фен, който бе особено яростен, което още повече настрои трибуните срещу него.

С непреклонен дух, но настроил публиката срещу себе си, Джокович ще се изправи срещу австралиеца Алекс де Минор в четвъртфинален сблъсък в сряда. Мачът ще започне не по-рано от 16:45 часа българско време.

ОЩЕ: Роджър Федерер с изненадващо признание за Джокович

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес