Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Капитанът на България пред Actualno: Доволен съм от жребия за Купа "Дейвис", но няма място за подценяване

07 октомври 2024, 18:59 часа • 373 прочитания

Капитанът на националния отбор на България по тенис за мъже - Валентин Димов, даде интервю пред Actualno.com по повод баража за изкачване в Световна група I на Купа "Дейвис". "Лъвовете" ще гостуват на Румъния. Двубоят ще се играе на 31 януари и 1 февруари или на 1 и 2 февруари 2025 година.

Валентин Димов: Доволен съм заради сходните условия, но Румъния е силен домакин

"От една страна съм доволен от жребия, защото Румъния е близо до нас, сходни условия имаме през зимата, няма да има голяма разлика в температурите. По-лесно ще бъде за нас с нагласата и настройката ни за игра. Също така с Тихомир Грозданов (бел.авт. - помощник на Димов) познаваме техните играчи. Разбира се ще направим и по-задълбочено проучване. Минусът е, че са труден противник особено като домакин. Възползват се максимално от домакинското предимство и задачата няма да бъде лека", отбеляза Димов пред Actualno.com.

Валентин Димов

Румънците достигнаха до тази фаза след успех над Китай с 3:2. В момента те нямат играчи в топ 200 на световната ранглиста на сингъл. Първа ракета на страната е Филип Кристиан Жану, който е 227-и в класацията на АТП. Капитанът на България смята, че това не трябва да дава повод за успокоение на националите ни.

Няма място за подценяване в българските редици

"Това, че нямат в момента играч в Топ 200, не ни дава повод за успокоение, подценяване, или нещо подобно. Традиционно румънците са силен съперник в надпреварата за Купа Дейвис - дори и без изявен топ състезател", заяви Валентин Димов.

Ще има ли промени в състава на "лъвовете"?

За да си осигури мача за промоция, младият състав на България надви драматично Салвадор с 3:2 победи в Пловдив. Actualno.com попита капитана на тима ни за "Купа Дейвис" дали ще има нови състезатели сред избраниците му. "Рано е да се каже за нашия състав, ще разчитаме отново на младите ни играчи, но до срещата има много време. Ще следим всички как се развиват, спортната им форма и ще опитаме да направим възможно най-добрия подбор за предстоящата среща", завърши Валентин Димов.

ОЩЕ: За бъдещето на българския тенис: Валентин Димов започва да тренира млади състезатели

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес