Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как частен самолет и Сам Куери помогнали на Григор Димитров да спечели титлата в Синсинати през 2017 година?

21 август 2024, 17:16 часа • 3894 прочитания

Бившият американски тенисист Сам Куери сподели забавна история около спечелената от Григор Димитров титла в Синсинати през 2017-та година. Българинът се обърнал за помощ към Куери, след като разбрал, че той ще лети с частен самолет от Торонто към Синсинати. Американецът незабавно се съгласил да направи този жест за Григор, а това пътешествие приключва в двете крайности за двамата тенисисти - Димитров печели своята дебютна Мастърс купа, а Куери губи още в първия кръг.

"Полетът на успеха": Забавната история зад победата на Гришо в Синсинати преди 7 години

"Тъкмо щях да отлетя с частен самолет от Торонто към Синсинати, когато Димитров ми писа, за да попита дали може да путува с нас", започна Куери. "Казах: "Разбира се". Григор е един от най-готините в Тура. Пристигнахме на едно малко летище, когато забелязах, че Димитров и Дани Валверду идват с 14 чанти багаж. Пилотът се опитваше да натовари самолета в продължение на два часа, тъй като тежестта ни беше прекомерно огромна поради тези чанти."

Григор Димитров и Сам Куери

"В крайна сметка пристигнахме в Синсинати и Димитров завоюва титлата. Тогава му писах, че нямаше да завоюва този трофей, в случай че не му бях оказал помощ. Григор се съгласи с мен и още идната седмица получих подарък от него. Беше запазил обиколка с хеликоптер над Ню Йорк за мен и цялото ми семейство, с което беше решил да ми благодари за направената услуга", завърши американецът.

Първата българска ракета е сред тенис звездите, които имат най-забележителен стил на обличане. Но да изглеждаш добре навсякъде по света си има цена, а тя е да пътуваш с прекалено много багаж.

ОЩЕ: Системата на Кока-Кола подкрепя историческия мач между Григор Димитров и Новак Джокович

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес